Lehülyekurvázták a sárközújlaki polgármestert

Kiborult a Vécsey-kastély örököse, sajtótájékoztatón sértegette a polgármestert. Night-club lesz a kastély, vagy konferenciaközpont – állítólag ez a tét.

Hat éve perel Sztáray Mihály az örökségéért, elvesztette a türelmét. Az önkormányzattól vár segítséget, de Sebesi Sándor önkormányzati vezető szerint örökösként nem tartja be az eljárásrendet – írja a manna.ro romániai magyar hírportál.

„Szeretném, ha visszakapná a család vagyonát, de meg kell értenie: ez a dolgok menete. Mi mindenben segítettük, amiben tudtunk. Sárközújlakon öt olyan család élt régen, amelyek birtoka meghaladta az 50 hektárt, a Sztárayakat kivéve már mindegyik ügyét lezártuk” – nyilatkozta a politikus.

Sebesi szerint hiába figyelmeztették Sztárayt arra, hogy nem vezet eredményre, ha egyetlen pert indít a kastély, illetve a földek ügyében, mivel az ingatlan a megyei tanács leltárában van, a területeket pedig a városi önkormányzattól kell perelnie. Ő ennek ellenére a polgármesteri hivataltól követeli a kastély tulajdonjogát is.

„Hazudsz, mint egy hülye kurva!” – szakította félbe ekkor az egykori gróf, azzal vádolva a polgármestert, hogy azért nem akarja neki visszaadni a kastélyt, mert night-clubot akar nyitni benne.

Sztáray Mihály azt állítja, ha visszakapja az igen rossz állapotban levő kúriát, rendbe teszi, és egy konferenciatermet alakít ki benne a német Lufthansa légitársaság számára, ahol elmondása szerint évekig vezető beosztásban dolgozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.