Légyként hullanak az észak-koreai drónok

Egy héten belül kettő zuhant le belőlük.

Hivatalos dél-koreai bejelentések szerint minden kétséget kizáróan Észak-Koreából szállt fel az a drón, amelyik még hétfőn zuhant le Baengnjeong szigetén az után a tűzpárbaj után, amelyet a két ország egységei vívtak egymással.

A hírrel két napot váró Park Szu Dzsin újraegyesítési miniszter elmondta, hogy a pilóta nélküli repülőgépen a dél-koreaiak egy nagy felbontású kamerát találtak, benne katonai létesítményekről és az elnöki rezidenciáról, a Kék Házról készített felvételekkel.

Észak-Koreának ez a második drónja, amely néhány nap leforgása alatt lezuhan. A dél-koreai hírügynökség, Yonhap jelentése szerint március 24-én Paju szigeténél csapódott a földbe egy pilóta nélküli repülőgép, alig valamivel délre a két ország közötti demilitarizált zónától.

Ami a tűzpárbajt illeti, az a régióban zajló amerikai–dél-koreai hadgyakorlat margóján tört ki a két Korea között. Áldozatokról nem érkezett jelentés. Phenjan a hadgyakorlatra több rövid és két közepes hatótávolságú ballisztikus rakéta kilövésével reagált, majd bejelentette, hogy ő is éles hadgyakorlatba kezd a vitatott tengeri határ mentén.

Észak- és Dél-Korea technikailag máig hadban áll egymással. Háborújukat 1953-ban csak tűzszünet, és nem béke zárta le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.