Légicsapást indított Izrael a Hamász ellen

A nyári konfliktus óta most először hajtott végre légicsapást Izrael a Hamász ellen. 

A bombatalálat a Gázai övezettől délre csapódott be, ám helyi kórházak tájékoztatása szerint a támadásnak nem volt sérültje – írja a The Guardian.

Az izraeli katonaság szerint a radikális palesztin szervezet egyik létesítménye volt a célpont – a Hamász egyik kiképzőtáborát érte találat –, és egy pénteki támadásra válaszul indították, amelynek szintén nem volt sérültje, ugyanis a rakéta Izrael déli részén, egy mezőn csapódott be.

Az izraeli katonaság szóvivője szerint országa nem fogja hagyni, hogy bárki aláássa a biztonságot, és veszélyeztesse az Izraelben élő civilek életét.

Nem a tegnapi rakéta volt az első, ami a nyári konfliktus lezárása óta becsapódott Izraelben: előzőleg már két rakétát is indítottak palesztin területről, ám azokat a támadásokat nem torolták meg.

Az izraeli közszolgálati rádió tegnap jelentette, hogy a Gázai övezetet uraló Hamász megkezdte az Izraelbe vezető támadó alagutak helyreállítását. A szervezet tagjai azt a régi alagútrendszert újítják fel, amelyet Izrael lerombolt az ötvennapos nyári Erős Szikla hadműveletben. Palesztin források szerint a radikális szervezet az övezet helyreállítására szánt cement és építési anyagok egy részét szállíttatta el az alagutak kijavításához.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.