Legalább hatvan halott egy aleppói bombázásban

Legalább hatvanan haltak meg – köztük gyerekek – Aleppóban, mikor a szíriai hadsereg hordóbombákat dobott a lázadók felügyelte városrészekre - írja az al-Dzsazíra.

A hétfőn történt bombázás a legtöbb áldozatot a város al- Szukari részén, egy forgalmas piacon szedte. A kormány ellenes aktivisták szerint a piac tele volt helyi lakókkal, akik élelmiszer segélyért mentek oda. A városrészt két bomba sújtotta, a második akkor csapódott be, mikor a közelben lévők az első robbanásban megsérültekhez mentek segíteni.

A bombázások hétfő éjjel kezdődtek a városban az ország északnyugati részén lévő városban. „Nyugodtan aludtunk, mikor az első bomba becsapódott éjfél körül" – mondta egy helyi lakos az AFP hírügynökségnek. „ Nincs katonai bázis a környéken, csak helyiek élnek itt" – tette hozzá.

A szíriai kormány heves légi offenzívát vívott a lázadók ellen az azok által felügyelt területeken a Aleppóban december óta.

Jogvédő szervezetek elítélték a kormányt, amiért hordóbombákat alkalmaznak, törvénytelennek minősítve azokat, mivel a bombák felrobbanási helye kiszámíthatatlan és így az áldozatokat is válogatás nélkül szedi.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.