Lefoglalták a spanyol király vejének több ingatlanját

A spanyol hatóságok biztosíték címén több ingatlant lefoglaltak I. János Károly király vejétől egy korrupciós eljárásban.

A spanyol hatóságok biztosíték címén több ingatlant lefoglaltak I. János Károly király vejétől egy korrupciós eljárásban - jelentették be hétfőn a Palma de Mallorca-i igazságügyi hatóságok.

Inaki Urdangarínt, a király másodszülött lányának, Krisztinának a férjét és egy üzlettársát több mint 5 millió eurónyi közpénz elsikkasztásával és adócsalással gyanúsítják. A hatóságok összesen 16 ingatlant foglaltak le a király vejének tulajdonából 6,1 millió euró értékben. A bíróság először 8,1 millió euró óvadékot rótt ki rá és üzlettársára, de ezt később 6,1 millióra csökkentették, s ennek a fedezetéül szolgálnak a most lefoglalt ingatlanok.

A nyomozást kiterjesztették Krisztina hercegnő ellen is, akinek feltehetően tudomása volt férje kétes ügyleteiről. Áprilisban őt is megvádolták, de ezt azután visszavonták, noha a lehetőséget továbbra is nyitva hagyták a későbbi nyomozás esetére.

Az ügy 2010-ben kezdődött, amikor Urdangarínt, Palma de Mallorca hercegét és üzlettársát, Diego Torrest megvádolták sikkasztással, az igazságszolgáltatás féltevezetésével, okirathamisítással és pénzmosással, amit a Nóos közhasznú társaság felhasználásával követtek el állítólag.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.