Mesterlövész végzett a rendőrrel

Egy rendőr meghalt, három pedig megsebesült Venezuelában, amikor a Nemzeti Gárda csütörtökön rajtaütött a fővárosban tüntető diákok táborain.
„Aljas módon ölték meg a rendőrt... épp az utat tisztította meg a törmelékektől, amit a gyilkos, erőszakos tüntetők hagytak ott, amikor végzett vele egy mesterlövész" – idézi Nicolás Maduro elnök venezuelai televízióban elhangzott szavait a BBC. Miguel Rodríguez belügyminiszter szerint a tüntetők, akik „azt állítják, hogy csupán békés demonstrálók", ezekből a táborokból indították „erőszakos támadásaikat".

A rajtaütést követően több száz tüntető árasztotta el Kelet-Caracas utcáit: a maszkos fiatalok barikádokat állítottak fel, köveket és Molotov-koktélokat dobtak a gárdistákra, akik könnygázzal feleltek. A csütörtök hajnali akció során több mint 240 embert vettek őrizetbe. Rodríguez szerint a táborokban drogot, fegyvereket, robbanóeszközöket és aknavetőket is találtak.

A tüntetéssorozat egy diákok által szervezett békés demonstrációval kezdődött február elején, amelyhez később több ezren csatlakoztak országszerte: a tömegek a rossz közbiztonság, a magas infláció és az alapvető élelmiszerek hiánya ellen tiltakoznak. A tüntetéseknek eddig több mint negyven halálos áldozata és több száz sérültje van. A Human Rights Watch emberi jogi szervezet hétfőn publikált jelentése szerint a kormányerők számos alkalommal illegálisan vettek őrizetbe és bántalmaztak tüntetőket.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.