Lebontották a barikádokat Kijev főterén

Köztisztasági dolgozók és önkéntesek szombaton elbontották azokat a barikádokat, amelyeket ez év elején tiltakozók emeltek a Majdanon, hogy kikényszerítsék a kormány távozását - írja a hirado.hu.

A tüntetők azért építették az akadályokat, hogy megvédjék azt a sátortábort, amelyet a kijevi főtéren alakítottak ki. Bár a tábor mérete jelenősen összezsugorodott azután, hogy Viktor Janukovics ukrán államfő februárban külföldre menekült és megalakult az új kormány, a tiltakozók kemény magja kitartott a főtéren, jelezve bizalmatlanságát a hatalom újabb birtoklói iránt.

Néhány sátor még megmaradt a téren, de Vitalij Klicsko polgármester, aki a tiltakozások egyik irányítója volt, szombaton azt mondta, egyezségre jutottak a tiltakozókkal azok lebontásáról. A városi elöljáró, akit az ukrán sajtó idézett, hangsúlyozta "Néhány hónappal ezelőtt együtt építették a barikádokat, most eljött az ideje lebontásuknak. A fővárosnak biztonságosnak és tisztának kell lennie".

A terület rendbetételében 200 köztisztasági dolgozó vett részt, akiknek munkáját önkéntesek is segítették. Mintegy húsz teherautónyi szemetet szállítottak el, hogy felszabadítsák a területet augusztus 24-ig, amikor az ukrán függetlenség napján díszszemlét tartanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.