Leállt a forgalom Kolozsvár központjában Verespatak miatt

Az úttestre ültek, és leállították a forgalmat vasárnap este Kolozsvár főterén a bányaprojekt ellenzői. Egy kevésbé forgalmas utat akartak elfoglalni, azt azonban a rendőrség lelocsolta vízzel.

Kolozsváron a korábbiaknál nagyobb számban vettek részt a vasárnap esti tüntetésen a verespataki bányaprojekt ellenzői. A Mediafax hírügynökség becslése szerint a tüntetők száma a kora esti órákban elérte az ötezret. A tiltakozók egy része a városháza előtt leült az úttestre, és leállította a forgalmat. Az útzár a tömegközlekedést is érintette, a trolibuszok ugyanis nem választhattak más útvonalat.

A tüntetők eredetileg egy másik, kevésbé forgalmas útkereszteződésben tervezték a leülést, de azon a szakaszon a hatóságok korábban vízzel locsolták le az úttestet. A felvonulás során egy kisebb összetűzés is történt a tiltakozók egy csoportja és a csendőrség között.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint vasárnap este Gyulafehérváron, Topánfalván, Iasiban és Bukarestben tartottak hasonló tiltakozásokat a verespataki bányaterv ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.