Sztrájk miatt leállt Belgium közlekedése

Nem csak Magyarországon bénul meg a közlekedés hétfőn. Huszonnégy órás általános sztrájk kezdődött Belgiumban vasárnap, ahol hétfő reggelre az egész ország közlekedési hálózata megbénult. A fővárosi repülőtér törölte minden járatát, de a brüsszeli tömegközlekedési eszközök sem járnak.
A Le Soir francia lap azt írja, hogy az ország légterét is lezárták 24 órára, ezért a főváros repülőterén minden járatot töröltek, a nemzetközi reptér sem üzemel.

A STIB/MIVB brüsszeli tömegközlekedési vállalat hálózatán egyetlen jármű sem közlekedik. Flandriában sem járnak a buszok és a villamosok, de a vallon távolsági buszhálózat, a TEC szolgáltatásai is erősen akadoznak.

A kormány megszorító intézkedései miatt tiltakozók több helyen lezárták az ország fő autópályáit. Belgium kikötői is nehezen megközelíthetőek. Van, ahol forgalomlassító tiltakozás kezdődött.

Több munkahelyen kezdtek tiltakozásba a munkások hétfő reggel, megbénítva ezzel az ipari parkok tevékenységét.

Belgiumban hétfőn zárva maradtak az iskolák is, a közigazgatási intézmények sem nyitottak ki, a bíróságokon is áll a munka. A kórházakban is akadozik az ellátás, az egészségügyi dolgozók csak minimális szolgáltatást nyújtanak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.