Le Pen: az EU reményeink sírjává vált

Élesen bírálta az Európai Uniót Marine Le Pen, a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke szerdán Prágában egy Európa jövőjével foglalkozó nemzetközi konferencián.
"Abszurd rendelkezéseivel, utópisztikus és őrült projektjével az Európai Unió reményeink sírásója, az euró pedig tönkreteszi a gazdaságunkat. Ebben a globalizált faluban a polgárok elveszítik egyéniségüket, jellemüket, és feloldódnak a förtelmes tákolmányban" – jelentette ki Marine Le Pen Prágában, a cseh euroszkeptikusok által rendezett "Európai béke és jólét az EU után" című konferencián, amelyet a prágai alsóházban rendeztek, mintegy száz érdeklődő részvételével.

A francia szélsőjobboldali Nemzeti Front vezetője szerint ebben az életképtelen közösségben a rabszolgaság új formái ütik fel a fejüket, egyre súlyosabb veszélyt jelentenek az iszlám terroristák, és növekszik a létbizonytalanság. Többek között az uniós politikusokat hibáztatta az uniót elárasztó, aggasztó méretű menekültáradat miatt is.

"A tagországoknak óvniuk kellene az identitásukat az egységes Európával kapcsolatos elmeszülemény ellen. Olyan Európa kialakításán kell munkálkodnunk, amely a független nemzetállamok közösségére épül, mert a nemzet jelenti azt a keretet, amely a függetlenség és a jólét letéteményese" - jegyezte meg Le Pen

A francia politikus kérdésekre válaszolva elhatárolódott édesapjának számos, többek között a holokauszt tragédiáját lealacsonyító nyilatkozatától. Egyúttal közölte, hogy hazájában visszaállítaná a halálbüntetést, megszüntetné az egyneműek regisztrált házasságát, és lényegesen szigorítaná a bevándorlási törvényt és hazája vízumpolitikáját.

Beszédét néhányszor éljenzés, nagy taps fogadta, többször viszont fütyülés és „Ki a fasisztával!" „Az álcázott fasizmus is fasizmus" felkiáltások szakították meg. Václav Klaus volt cseh elnök kedd este együtt sörözött a Prágába érkezett francia politikussal.

A szerdai tanácskozás végén Jirí Janácek, a tanácskozás egyik szervezője bejelentette, hogy megalakították az Erős Cseh Köztársaságért a Szabad Nemzetek Európájában nevű mozgalmat, amely valamennyi hazai euroszkeptikus ernyőszervezete lesz, és fokozatosan jelentős szerepet szeretne betölteni a belpolitikában és külföldön is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.