Lázárhoz kerülnek a külügyek is

Több fontos feladatkör január 1-től átkerül a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól a Miniszterelnökséghez. A változtatást Fodor Gábor, a törvényalkotási bizottság független tagja vette észre az előterjesztések sorában.

Az európai ügyek, a brüsszeli állandó képviselet irányítása és a diplomaták munkáltatói joga is Lázár minisztériumához kerül, ezáltal - a Liberálisok szerint - Szijjártónak csak a külgazdaság maradt - írja a hvg.hu az MTI-re hivatkozva. A Liberálisok szerint azzal, hogy az európai ügyeket, a brüsszeli állandó képviselet irányítását és a diplomaták munkáltatói jogát elveszik Szijjártó Pétertől, lényegében megszűnik a Külügyminisztérium.

Fodor Gábor, a törvényalkotási bizottság független tagja vette észre az előterjesztések sorában csütörtökön, hogy ezek a feladatkörök január 1-től, azaz szinte azonnal, Szijjártó Pétertől Lázár Jánoshoz és a Miniszterelnökséghez kerülnek át. Azzal, hogy a kormány elveszi a külügy legfontosabb teendőit magától a külügyminisztertől, valójában lefokozza Szijjártó Pétert, akinek január elsejétől csak a külgazdaság irányítására korlátozódik majd a tevékenysége - írta közleményében a Magyar Liberális Párt.

Fodor Gábor országgyűlési képviselő írásbeli kérdésekkel fordul Lázár Jánoshoz: arra kíváncsi, hogy mi indokolja a változtatást, a külügyi feladatok átcsoportosítását, mi a célja a változtatásnak, és hogy tud-e arról, hogy a módosítással megszűnik a Külügyminisztérium Magyarországon.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.