Lázár valamit félreértett – kiáll az EU Gyurcsány cége mellett

A Miniszterelnökséget vezető miniszter állítása szerint egy, az Európai Bizottságtól kapott levélben Deffaa „beismerte, hogy nem jártak el kellő körültekintéssel, és elmulasztották elvégezni az Altus Zrt. háttérvizsgálatát”.

 

Magyar Nemzet értesülései szerint a kérdéses levélben azonban „a főigazgató túl azon, hogy leszögezi, az Altus Zrt. kiválasztása szabályos volt, aggodalmát fejezte ki amiatt, ahogyan a szerződéssel kapcsolatos információkat eltorzították.”

Lázár János ma reggel Brüsszelbe utazott, hogy Walter Deffaával, az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatóságának vezetőjével tárgyaljon az Altus Zrt. ügyében. A lap értesülései szerint a „bizottságnak az az álláspontja, hogy bár szívesen beszélgetnek a kormány képviselőjével az ügyben, nem igazán van miről.”

A Fidesz kormányzati vizsgálatot kér az Altus Zrt. uniós megbízása ügyében, jelentette be a múlt héten Gulyás Gergely. A sajtótájékoztatón ugyanakkor beismerte, hogy a megvalósításra egyelőre nincs törvényi lehetőség. 

Az Altus pedig szerdán közölte, hogy „valótlan állításaik” miatt több fideszes politikus, többek közt Lázár János és Deutsch Tamás ellen feljelentést tett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.