Laura Bush Obamát dícsérte

Az előző amerikai first lady, Laura Bush szerint Barack Obama elnök nagyszerűen végzi munkáját a Fehér Házban, nehéz körülmények között is.

George Bush volt elnök felesége az Obamát bíráló republikánus politikusokkal szemben méltatta férje demokrata párti utódának teljesítményét helyi idő szerint hétfő este a CNN amerikai hírtelevízióban. "Úgy vélem, jól végzi munkáját" - mondta Obamáról a korábban visszafogottságáról ismert Laura Bush, hozzátéve, hogy az új elnök szerinte egyszerre túl sok mindennel kezdett foglalkozik, s ez bizonyára megnehezítette a dolgát.

Laura Bush szerint Barack Obama elnök nagyszerűen végzi munkáját a Fehér Házban
WASHINGTON, DC - JANUARY 20: In the last moments of their administration President George W. Bush, first lady Laura Bush, Vice President Dick Cheney and his wife Lynn welcome Barack H. Obama and his wife Michelle and Joe and Jill Biden to a coffee morning with congressional leaders in the Blue room of the White House before he is sworn in by Chief Justice John Roberts as the 44th president of the United States on the West Front of the Capitol on January 20, 2009 in Washington, DC. Obama becomes the first African-American to be elected to the office of President in the history of the United States. Charles Ommanney/Getty Images/AFP

Laura Bush védte Obama tanévkezdési üzenetét, amelyet republikánus támadások értek azon az alapon, hogy az elnök hatáskörét túllépve beleszól az iskolák és a diákok életébe, politikai üzenetét erőlteti.

"Valóban fontos, hogy mindenki tisztelje az Egyesült Államok elnökét" - mondta, s megjegyezte, hogy szerinte az elnöknek joga van az iskolásokhoz szólni, bátorítani őket, és a szülőknek követniük kellene a példáját, kemény tanulásra ösztönözve gyerekeiket. A volt first lady Párizsból nyilatkozott, ahol a globális analfabetizmus leküzdését célzó ENSZ-tanácskozáson vesz részt.

Ugyancsak dicsérte az új first ladyt, Michelle Obamát, részben amiért kényelmes otthonná varázsolta a család számára a Fehér Házat.

Laura Bush szerint nem tisztességes, hogy Obamát bírálói szocialistának bélyegzik. Arról is beszélt, hogy kiábrándítónak tartja az amerikai politikai élet szereplői közötti egyre élesebb szembenállást; szerinte ennek részben az az oka, hogy mind több az olyan kongresszusi választókerület, ahol vagy erőteljes konzervatív, vagy liberális túlsúly érvényesül.

Laura Bush kitért arra, hogy férje amerikai elnökként nem tudott olyan sikereket elérni a demokratákhoz való közeledésben, mint korábban, texasi kormányzóként, s ez zavarta. A volt first lady szerint Obama sem számított a jelenlegi szembenállásra. Azt mondta, férje egyébként nagyon jól érzi magát, mindketten memoárjaikat írják

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.