Rózsa Flores ellen vallott Tadic

Mario Tadic, a Rózsa Flores Eduardo vezette állítólagos bolíviai terroristacsoport egyik tagja azt gyanítja, hogy a körözött két magyar állampolgár, Dudog Gábor és Gáspár Dániel már nincs életben, mert Rózsa Flores végzett velük. Az ABI bolíviai hírügynökség beszámolója szerint a bolíviai-horvát Tadicot már meghallgatta a képviselőház különbizottsága. César Navarro, a bizottság kormánypárti elnöke elmondta, hogy Tadic gyanúja szerint Rózsa Flores meggyilkolta a hatóságok által keresett két magyart. A bolíviai ügyészség úgy hiszi, hogy Gáspár és Dudog is tagjai voltak a Rózsa Flores vezette csoportnak.

- Tadic hallotta, amint a két magyar heves vitába keveredett Rózsa Floresszel, aki állítólag azzal fenyegette meg őket, hogy olcsóbb két golyóra költeni, mint két repülőjegyet venni - mondta Navarro. Tadic arról is beszélt, hogy Rózsa Flores elvette az útlevelet társaitól, nehogy meg tudjanak szökni. Ha a csoportnak pénzre volt szüksége, Rózsa Flores személyesen lépett kapcsolatba "más szintet képviselő" személyekkel, és azonnal megkapta, amit kért.

Bernardo Montenegro, a bizottság egyik ellenzéki tagja lesújtó véleménnyel volt Tadic nyilatkozatáról. Szükségesnek tartotta annak kiderítését, miként sikerült Tadicot mindennemű sérülés nélkül őrizetbe venni - miközben Rózsa Florest és két társát agyonlőtték a kommandósok, az elfogott Tóásó Elődöt pedig súlyosan bántalmazták.

Tadic néhány napja, még az ügyészségen tett vallomásában azt is állította, hogy Rózsa Flores az interneten keresztül szervezte be. Tadic közlése szerint Rózsa Flores és az ugyancsak megölt ír Michael Martin Dwyer követte el a robbantásos merényletet Julio Terrazas bíboros Santa Cruz-i rezidenciájánál április 15-én.

A képviselőházi vizsgálóbizottság azt tervezi, hogy meghallgatja az ügyészség "koronatanúját", Ignacio Villa Vargast is. Villa készítette azt a pár perces, rossz minőségű videofelvételt, amely az ügyészség szerint bizonyítja a terrorizmus vádját.

A bolíviai ügyészség nyilvánosságra hozta tegnap az április közepi kommandósakció három halálos áldozatának boncolási jegyzőkönyveit. Ezek szerint valamennyiükkel több - hat, illetve hét - lövés végzett. A boncolás szerint Rózsa Flores Eduardo halálának oka koponyasérülés és vérveszteség: összesen hét golyót kapott, egyet a fejébe, kettőt a mellébe és négyet a gyomrába. Magyarosi Árpád ugyancsak elvérzett, miután két lövés érte mellkasát és négy az altestét.

Tóásó Előd távcsöves puskával a Santa Cruz-i szállodában, egy archív felvételen
Tóásó Előd távcsöves puskával a Santa Cruz-i szállodában, egy archív felvételen
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.