Távirati stílusban

Dél-koreai hajó védett észak-koreait

Egy dél-koreai hadihajó megvédett a kalózok támadásától egy észak-koreai teherszállítót. A nemzetközi jog szerint
a mai napig hadban álló országok hajói ráadásul közvetlenül, koreai nyelven kommunikáltak egymással. A dél-koreai haditengerészet április közepe óta van jelen a fenyegetett térségben. Első számú feladatuk a hazai kereskedelmi hajók védelme. A szöuli sajtó kiemeli, hogy az északiak négyszer is megköszönték a megmentésüket, és a hajó legénysége integetve búcsúzott a déli helikoptertől. (Cs. M.)

Öngyilkos merénylet Pakisztánban

Négy helyi lakos és egy katona halálát okozta a pakisztáni Pesavarban egy öngyilkos merénylet, amelynek célpontja egy katonai jármű volt. A támadó robbanóanyaggal megrakott gépkocsijával belerohant a katonai járműbe. A robbantásban rendőrségi adatok szerint további 21 ember, köztük hat katona és négy rendőr megsebesült. (MTI)

Újra letartóztatták a zimbabwei aktivistákat

Egy zimbabwei bíró visszavonta kedden 18 ellenzéki aktivista ideiglenes szabadlábra helyezését, és az érintetteket ismét őrizetbe vették. Jestina Mukoka és tizenhét társa ellen az a vád, hogy összeesküvést szőttek Robert Mugabe elnök hatalmának megdöntésére, és más terrorcselekményekre is készültek. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.