Távirati stílusban

Budapestre érkezett Magyarosi holtteste

Budapestre szállították vasárnap délután a Bolíviában lelőtt Magyarosi Árpád holttestét. A spanyolországi Madridon és a németországi Nürnbergen keresztül érkezett Ferihegyre a menetrend szerinti repülőjárat, amellyel az erdélyi Szovátáról származó, román állampolgárságú férfi holttestét hozták. Magyarosi holttestének szállítását a Magyar Vöröskereszt az általa összegyűjtött adományokból és saját segélykeretéből fedezte. Nyikos Attila, a család ügyvédje elmondta, hogy
a fiatalember holttestét fel fogják boncolni, és ennek költségeit a családja állja, miután az Országos Rendőr-főkapitányság elutasította a hatósági boncolást. (MTI)

Válni akar Berlusconi felesége

Közel harmincévi együttlét és 19 évi házasság után Veronica Lario Berlusconi, az olasz kormányfő felesége úgy döntött, hogy beadja a válókeresetet. Veronica aszszony már tavaly nyáron utalt arra, hogy szeretne véget vetni házasságának, és a válást már legalább tíz éve fontolgatja. A végső lökést az adta meg, hogy a múlt hét végén a miniszterelnök részt vett Nápolyban egy politikus ismerőse 18 éves lányának születésnapi partiján, és briliánsokkal kirakott fehérarany nyakláncot ajándékozott neki. (MTI)

Nemzetpolitikai pengeváltás

Nemzetpolitikai ügyekben a Fidesz lehetne szerényebb, miután a határon túli magyarokkal kapcsolatos megosztó politikája korábban nem volt eredményes - jelentette ki Gémesi Ferenc, a MeH nemzetpolitikai ügyekben illetékes szakállamtitkára. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke Csíkszeredában arról beszélt: a magyar nemzetpolitika megújítása már egy új magyar kormány feladata lesz. Gémesi szerint örömteli, ha a Fidesz is kezdi belátni, hogy az a megosztó politika, amellyel korábban Romániában kísérletezett, nem folytatható. (MTI)

Albán képviselőt gyilkoltak meg

Veronica és Silvio Berlusconi
Veronica és Silvio Berlusconi

Meggyilkolták a legerősebb albániai ellenzéki párt egyik parlamenti képviselőjét. Ismeretlen támadók hat lövést adtak le az Albán Szocialista Párt (PSS) képviselőjére, Fatmir Dzsindire, amikor éppen leparkolt gépkocsijával a háza udvarán. A rendőrség nem zárja ki, hogy a merényletnek politikai indítékai lehetnek. A PSS szerint a támadók meg akarták ingatni a belpolitikai helyzetet a június 28-i parlamenti választások előtt. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.