Távirati stílusban

Nem ismerik el zsidó államként Izraelt

Nem hajlandó zsidó államként elismerni Izraelt Mahmud Abbasz palesztin elnök. "Zsidó állam, az meg mi? Nevezhetik magukat akárminek, de ezt én nem fogadom el, és nyíltan meg is mondom" - jelentette ki Abbasz tegnap. "Én azt tudom, hogy létezik egy Izrael állam, az 1967-es állapotnak megfelelő (a palesztin területek izraeli megszállása előtti) s annál egy centiméterrel sem hosszabb határok között." Benjamin Netanjahu hivatala április közepén jelezte, hogy az elismerés nem előfeltétele a palesztinokkal folytatandó béketárgyalások felújításának, de feltétele a végső megállapodásnak. (MTI)

 

Szélsőbalosokra csapott le Isztambul

A török rendőrség rajtaütött egy szélsőbaloldali csoport rejtekhelyén hétfő hajnalban Isztambulban; az akcióban kilenc ember, köztük hét rendőr megsebesült - közölték török hírtelevíziók és az isztambuli kormányzó. Muammer Güler kormányzó elmondta, hogy az éjszaka mintegy 60 rajtaütést hajtottak végre szélsőbaloldali, kurd és radikális iszlám csoportok ellen. A razziasorozatban tíz gyanúsítottat őrizetbe vettek. "Látványos fegyveres támadásokra készültek a közeljövőben. A rendőrség rengeteg fegyvert, pokolgépet és álcázott robbanószerkezetet foglalt le" - tette hozzá. Az Anatólia hírügynökség szerint országszerte hét városban tartottak razziákat, és összesen 50 embert fogtak el. (MTI)

Albánia ma benyújtja EU-tagsági kérelmét

Albánia ma benyújtja EU- tagsági kérelmét - jelentette be Sali Berisha kormányfő egy tiranai sajtóértekezleten. Berisha ebből az alkalomból Prágába utazik. Brüsszeli tisztségviselők szerint az albán vezetésnek várnia kellett volna a június végi választásokig a tagsági kérelem benyújtásával: így ugyanis bizonyíthatta volna, hogy demokratikus berendezkedése valóban "felnőtt". (MTI)

Újabb kilépések az MKP-ből

Szlovák hírügynökségi jelentés szerint újabb 46 párttag lépett ki a Magyar Koalíció Pártjából (MKP), míg további 65-en ideiglenesen felfüggesztették tagságukat. Dunajsky Éva, az MKP szóvivője a SITA közlését nem erősítette meg, de nem is cáfolta. Írásban ugyanis eddig nem kaptak kilépési nyilatkozatot. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.