Újabb magyar áldozat Irakban

Fejbe lőtték március 26-án a magyar gépkocsivezetőt az iraki Tádzsi amerikai támaszponton, holttestét teherautója mellett találták meg - mondta az MTI-nek a TOIFOR csoport szóvivője, Held Andrea. Az áldozat (a zalai Hirlap úgy tudja, hogy egy fiatal roma férfi) nevét nem hozták nyilvánosságra. A TOIFOR másnap értesítette a külügyminisztériumot, de ők vártak a hír közzétételével az amerikai megerősítésre, közölte Szelestey Lajos külügyi szóvivő.

Az amerikai katonai hatóságok gyilkosság alapos gyanújával vádat emeltek Carl T. Stovall III. 25 éves amerikai őrvezető ellen, aki a múlt hónapban a támaszponton lelőtte a magyar alvállalkozót. Az erről szóló hivatalos jelentés csak annyit közöl, hogy az áldozat "harmadik országbeli" (tehát nem amerikai és nem iraki) állampolgár volt. Stovallt március 26-án vették őrizetbe, aznap, hogy a magyar sofőr meghalt.

Az egyelőre névtelen magyar a negyedik áldozat, aki az iraki háborúban vesztette életét. Varga-Balázs Péter, a fiatalember, aki gépkocsijával nem állt meg egy iraki ellenőrző pontnál, és az amerikaiak lelőtték, egy hivatásos katona (akit egy út menti bomba ölt meg) és az URG biztonsági cég egyik magyar testőre, aki egy amerikai csoportot védve vesztette életét Bagdadban 2007 januárjában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.