Távirati stílusban

Bécs visszaadott egy műkincset

Bécs városa visszaszolgáltatta az örökösöknek azt a műtárgyat, amelyet egy német zsidó bankár 1934-ben kénytelen volt elárverezni. Az osztrák főváros ezzel a döntéssel precedenst teremtett. A városi tanács annak ellenére döntött így, hogy az osztrák műtárgy-visszaszolgáltatási törvény csak az Ausztria Németország általi 1938-as annektálása és a Harmadik Birodalom 1945-ös háborús veresége közötti időszakra vonatkozik. (MTI)

Uniós vízumközpont Isztambulban

Közös uniós vízum-képviseleti központ nyílik jövő héten a török nagyvárosban, Isztambulban a magyar főkonzulátus épületében. Az isztambuli főkonzulátus keretei között működő vízum-képviseleti központ azért jön létre, mert vannak olyan uniós tagállamok, amelyek Ankarában rendelkeznek nagykövetséggel, de Isztambulban nincs képviseletük. Egyelőre Szlovéniával és Észtországgal van Magyarországnak erre vonatkozó megállapodása, és tárgyalások folynak Norvégiával is. (MTI)

Több százezres sztrájk Görögországban

Több százezer ember csatlakozott a 24 órás országos sztrájkhoz tegnap Görögországban, hogy tiltakozzanak a kormány válságkezelése ellen. Több órán át szünetelt a légi forgalom, a bankok és iskolák zárva tartottak. Ez volt a második országos tüntetés a konzervatív kormány ellen, mióta tavaly decemberben egy rendőr lelőtt egy tinédzsert. Athénban 15 ezer ember vonult fel. (Reuters)

Frissen házasodott japán turisták mennek el rohamrendőrök előtt Athénban
Frissen házasodott japán turisták mennek el rohamrendőrök előtt Athénban

Keresett mexikói drogbárót fogtak el

Mexikóban elfogták a Juárez-drogkartell második számú vezetőjét, akinek kétmillió dollár vérdíjat tűztek ki a fejére. A 32 éves Vicente Carrillo Leyva álnéven élt Mexikóvárosban. Leyva az ország egyik legnagyobb drogbárójának, Amado Carrillo Fuentesnek a fia. (MTI)

Észak-Korea fenyegetőzik

Észak-Korea megtorlással fenyegetőzik arra az esetre, ha megpróbálják elfogni fellövendő rakétáját. A KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség szerint a hadsereg felkészült egy ilyen csapásra, ha támadás éri az április 4. és 8. között felbocsátásra kerülő "távközlési műholdját". A kommüniké hangsúlyozta: Észak-Koreának "elidegeníthetetlen" joga űrprogramjának kifejlesztése. (MTI)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.