Távirati stílusban

USA: Iránnak bombára is elég a hasadóanyaga

Az amerikai katonai vezetés szerint Irán már elegendő hasadóanyagot halmozott fel egy atombombához. Ezt Mike Mullen vezérkari főnöktől kérdezték meg a CNN hírtelevízió vasárnapi adásában. Az admirális azt válaszolta, hogy "őszintén szólva" így gondolják. (MTI)

Amerikában tárgyal Dobrev Klára

New Yorkban és Washingtonban tárgyal a héten Dobrev Klára. Gyurcsány Ferenc kormányfő felesége az ENSZ fejlesztési alapja a nőkért (UNIFEM) magyar nemzeti bizottságának elnökeként a világszervezet konferenciáján, illetve egy kerekasztal-beszélgetésen vesz részt, amelyet Madeleine Albright exkülügyminiszter vezet. A fővárosban találkozik Barbara Mikulski szenátorral, a nők egyenlő bérezéséről szóló törvényjavaslat beterjesztőjével. (Washingtoni tudósítónktól)

Hariri-gyilkosság: megalakult a bíróság

Megtartotta alakuló ülését vasárnap a Hariri-gyilkosság ügyében létrehozott nemzetközi bíróság Hollandiában. Rafik al-Hariri néhai libanoni kormányfő és 22 másik ember 2005 februárjában Bejrútban vesztette életét egy öngyilkos robbantásos merényletben. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa 2007 júniusában hozta létre a bíróságot, amely a libanoni jogrend alapján működik az elkövetkezendő időben. Vádlottak még nincsenek. (MTI)

Chávez katonákat küld a famerek ellen

A hadsereg beavatkozását rendelte el Hugo Chávez (képünkön) venezuelai elnök országa rizstermelő vállalkozásai ellen arra hivatkozva, hogy egyes vállalatok szembeszegülnek a központi árszabályozással, és a termelés megbénításával fenyegetőztek. A hadsereg ellenőrzése alá vonja a rizstermelő és -feldolgozó vállalatokat, a fenyegetőző cégeket pedig államosítják. (MTI)

Nyolc halott egy pakisztáni támadásban

Több embert megölt egy minden bizonnyal amerikai robotrepülőgépekről indított rakétacsapás Pakisztán nyugati határvidékén, Dél-Vazirisztánban, közölték katonai források. A vasárnapi célzott csapás egyes források szerint nyolc, mások szerint 15 emberrel végzett. A CIA igazgatója a napokban közölte, hogy az új kormányzat alatt is folytatódnak az al-Kaida és egyéb szélsőséges csoportok tagjai elleni robotrepülőgépes támadások. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.