Távirati stílusban

Bukarest és Róma vitája a bűnözőkről

Róma lehetetlen dolgot vár el Bukaresttől, amikor azt kéri a román hatóságoktól, hogy ne engedjen büntetett előéletű állampolgárt Itáliába utazni - írta a Cotidianul szerdai számában. Franco Frattini olasz külügyminiszter kérte ezt román kollégájától legutóbbi találkozójukon, mire válaszként Cristian Diaconescu visszautasította az Itáliában jogerősen elítélt román bűnözők hazaszállítását, a kollektív kitoloncolás lehetőségét. A Cotidianul szerint Frattininak, aki az Európai Bizottság igazságügyi biztosa volt, tudnia kellene, hogy az európai uniós állampolgárok számára biztosított utazás szabadsága az EU egyik alappillére. (MTI)

Új vajdasági magyar párt alakult

Magyar Koalíció néven alakult meg a Vajdaságban az ötödik magyar párt. A Vajdaság Ma hírportálnak nyilatkozva Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) parlamenti képviselője elmondta, hogy az új vajdasági magyar párt neve megtévesztheti a választópolgárokat, mert 2007 óta már létezik Magyar Koalíció, azaz három párt, a VMSZ, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) és a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) által létrehozott választási szövetség. A szabadkai székhelyű Magyar Koalíció párt bejegyzési dokumentumán 130 alapító tag aláírása szerepel, a kinevezett elnök László Bálint, aki korábban a VMDP ifjúsági tagozatát irányította. (MTI)

Meghalt a brit ellenzék vezérének kisfia

Szerda reggel a nyugat-londoni St. Mary's kórházban életét vesztette Ivan Cameron, a Konzervatív Párt vezetője, David Cameron hatéves kisfia. A kisfiú a ritka Ohtahara-szindrómában, a központi idegrendszer veleszületett károsodása miatt újszülöttkorban kialakuló görcsrohammal járó megbetegedésben szenvedett. A Cameron család tragédiája a közvéleményt és a politikai vezetést egyaránt megrázta. Gordon Brown javaslatára a részvétnyilatkozatok után felfüggesztették a szerda déli miniszterelnöki interpellációkat. Pártállásuktól függetlenül Brownt és Cameront összekötötte Ivan köztudott súlyos fogyatékossága. A kormányfő első, koraszülött kislánya, Jennifer Jane tíznapos korában hunyt el, harmadik gyermeke, a hároméves James Fraser pedig cisztás fibrózisa miatt igényel állandó kezelést. (R. H. V.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.