Távirati stílusban

A japán kormányfő a Fehér Házban

Japánnak és az Egyesült Államoknak "kéz a kézben" kell együttműködnie - hangsúlyozta kedden Aszo Taro japán kormányfő, az első külföldi vezető, akit Barack Obama vendégül látott a Fehér Házban. A világ két vezető gazdaságának kiemelt kapcsolatára utal, hogy Hillary Clinton, az új külügyminiszter éppen Tokióban kezdte a minap külföldi látogatásait. (Washingtoni tudósítónktól)

Lezárják Tibetet a külföldiek elől

Lezárják Tibetet a külföldiek elől a kínai hatóságok még március 10-e, a tibeti felkelés 50. évfordulója előtt - közölték Lhászában kedden utazási irodák. A fél évszázaddal ezelőtti felkelés leverését követően menekült indiai száműzetésbe a dalai láma. (MTI)

Távozott Argentínából Williamson püspök

Elutazott kedden Argentínából a holokauszt tagadása miatt hírhedtté vált Richard Williamson brit katolikus püspök, akit kitoloncolással fenyegetve távozásra szólított fel a dél-amerikai ország kormánya a múlt héten. Úti célját közössége, a X. Szent Pius Testvériség dél-amerikai vezetője nem volt hajlandó elárulni, ám az argentin TN televíziós csatorna szerint Williamson egy Londonba tartó gépre szállt föl Buenos Aires repülőterén. (Efe)

Feléledtek a thaiföldi tüntetések

Újabb kormányellenes tüntetésre gyűlt össze kedden Thaiföld fővárosában Thakszin Sinavatra volt miniszterelnök több ezer híve, és a kormány távozását követelte. A rendőrség tízezerre becsülte a résztvevők számát. A vörös inges tüntetők a kormány székhelye elé vonultak, ahol háromnapos ülősztrájkot terveznek tartani. (MTI)

Magyar lövészszakasz megy Afganisztánba

Egy lövészszakaszt küld Magyarország a NATO reagáló erő kötelékébe Afganisztánba - jelentette be Szekeres Imre kedden, aki a krakkói észak-atlanti védelmi miniszteri találkozóról szólva elmondta: megállapították, hogy Afganisztánban 2009 fordulópont lehet. Ha békés választásokon olyan helyi és országos vezetés jön létre, amelyet az afgán nemzet támogat, az kikövezheti az utat a belső megbékélés felé. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.