Távirati stílusban

Wiesel: Ki kell tagadni Williamson püspököt

A Nobel-békedíjas Elie Wiesel közölte: "nem elegendő", hogy XVI. Benedek pápa elítélte az antiszemitizmust és a holokauszttagadást, "a tettek mezejére lépve" újra ki kell tagadnia az integrista Richard Williamson püspököt. Az író a La Repubblica című olasz lap kérdésére válaszolva hangsúlyozta: sosem kételkedett abban, hogy a pápa nem osztja a holokauszttagadók véleményét, de "a nyugodt légkör helyreállítása" érdekében XVI. Benedeknek vissza kell vonnia a brit Williamson kiközösítésének feloldását. (MTI)

Juscsenko fogadta a hazatérő tengerészeket

Megérkezett Kijevbe a szomáliai kalózok által szeptember végén elrabolt, majd váltságdíj fejében szabadon bocsátott ukrán teherhajó, a Faina legénysége. A tengerészek fogadására Viktor Juscsenko ukrán államfő is kiment a repülőtérre. Eközben a Kommerszant-Ukraina üzleti napilap titkosszolgálati forrásra hivatkozva azt írta: Odesszából kapták az információt a kalózok a tankokat szállító ukrán Faina elrablásához. (MTI)

Moszkva nem érti a Nabucco-terveket

A Oroszországtól való energetikai függőségről is tárgyalt az Európai Néppárt vezetőségének küldöttsége Moszkvában. Vlagyimir Putyin kormányfő is fogadta a delegáció tagjait, köztük Szájer Józsefet, a Fidesz EP-képviselőjét. Az orosz fél saját projektjeit, elsősorban az Északi és a Déli áramlat földgázvezetékek építését támogatja. Némi értetlenséggel szemléli viszont a Nabucco vezeték építésére vonatkozó terveket, mivel úgy látja, hogy nincs elég gáz hozzá. (MTI)

Kínai feketelista készült az újságírókról

Új feketelistát állít össze a sajtócenzúrát gyakorló kínai állami szerv azokról az újságírókról, akik átlépik tevékenységük államilag megszabott határait. - Teljes adatbázis készül a sajtómunkásokról, akik nemkívánatos szakmai magatartást tanúsítanak - jelentette be Li Tung-tungot (Li Dongdong), a Sajtó- és Kiadói Főigazgatóság helyettes vezetője. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.