Távirati stílusban

Tanácskozás Ukrajna NATO-tagságáról

Magyarország támogatja, hogy Ukrajna csatlakozzon a NATO előszobájának számító tagsági akciótervhez (MAP) - jelentette ki csütörtökön Vadai Ágnes magyar honvédelmi államtitkár Tallinnban, ahol Ukrajna és az észak-atlanti szövetség tanácskozását tartották. A megbeszélést követően Robert Gates amerikai védelmi miniszter elfogadhatatlannak nevezte Oroszország ajánlatát, hogy letesz a kalinyingrádi rakétatelepítésről, ha az USA is lemond rakétapajzsa közép-európai elemeiről. (MTI)

Víz alatti francia rakétakísérlet

Franciaország M51-es jelű, új típusú hadászati atomrakétájával víz alatti kísérletet hajtott végre a délnyugati Biscarosse rakétalőtéren. Ez volt a harmadik tesztindítás, amelyet a hat nukleáris robbanótöltettel felszerelhető rakétával végrehajtottak. (MTI)

Éhségsztrájkba kezdett a volt tajvani elnök

Éhségsztrájkot kezdett Chen Shui-bian volt tajvani elnök tiltakozásul amiatt, hogy korrupció és pénzmosás vádjával szerdán előzetes letartóztatásba helyezték - közölte ügyvédje. Chen - aki májusban adta át az elnöki tisztet - tagadja a vádakat, s azt állítja, hogy utódja, a Koumintang párti Ma Ying-jeou most Pekingnek tesz gesztust meghurcolásával, mert ő kiállt Tajvan függetlenségéért. (Reuters)

Phenjan már a kínaiakat sem látja szívesen

Phenjan néhány napja bejelentette, hogy december 1-jétől lezárja az egyetlen közúti átjárót Dél-Korea felé, a döntést Ri Mjong Bak szöuli elnök ellenséges magatartásával indokolva. Tegnap viszont pekingi utazási irodák közölték, hogy Észak-Korea korlátozza immár a kínaiak beutazásait is vasúton vagy közúton. (Reuters)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.