Újabb merénylet Zágrábban

Csütörtök délután golyóval a fejében találtak egy férfit az autójában a horvát fővárosban.

Szinte állóképpé merevedett a horvát főváros főtere az egymás után elszáguldó szirénázó rendőrautók látványára. Újabb gyilkosság történt, ezúttal a járőröző rendőrök egy fejbe lőtt férfit találtak autójában.

A máskor beszédes, barátkozó zágrábiakat csütörtök délután nehéz volt szóra bírni. Faggatózásomat szinte mindenki azzal verte vissza: még nincs vége a maffiatörténetnek. Sokan attól félnek, hogy "rossz időben lesznek, rossz helyen". Úgy, mint egy héttel ezelőtt a Nacional marketingigazgatója, Niko Franjic, akivel a feltételezések szerint véletlenül végzett a főszerkesztőnek szánt bomba.

Az Ivo Pukanic elleni merénylet miatt összesen tíz embert vettek őrizetbe az elmúlt napokban, szerda este többek között egy testvérpárt, Robert és Luka Matanicot, akik nem ismeretlenek a rendőrség előtt. Robert például nyolc hónapot töltött el egy bolgár börtönben azzal a váddal, hogy szerepe volt a helyi kábítószer-maffia egyik vezetőjének likvidálásában. Bizonyíték híján azonban elengedték. Amikor szerdán lecsaptak rájuk a kommandósok, testvérével együtt lőni készült. Azóta annyit tudni lehet, hogy Robert Matanic a hivatalos tulajdonosa annak a motornak, amelyben a robbanószert elrejtették a Nacional szerkesztőségének udvarán. Tagadja, hogy része lett volna a merényletben.

A rendőrség szerint egyébként szemtanúk láttak egy bolgár rendszámú autót Ivana Hodak - a Pukanic esete előtt két héttel fejbe lőtt ügyvédlány - lakása előtt. A találgatások szerint a sikkasztással megvádolt egykori tábornok Zagorenc üzletelt volna a bolgárokkal, amit Hodak zűrös szerelmi ügyei húztak keresztbe, Pukanic meg ki akarta teregetni ezt az egészet a Nacionalban.

Megszokott kép Zágráb belvárosában
Megszokott kép Zágráb belvárosában
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.