Távirati stílusban

Sólyom László: Svájc követendő példa

Követendő példaként állította Svájcot, többek között a nyelvi jogok területén, a kelet-közép-európai országok elé Sólyom László köztársasági elnök csütörtökön Bernben. Ezt megelőzően a zürichi egyetemen köszönetet mondott, amiért az alpesi ország 1956-ban befogadta a magyar menekülteket. A magyar államfő kétnapos látogatáson tartózkodik Svájcban. (MTI)

Békefenntartókat küldene Kongóba az EU

Fegyveres békefenntartókat küldene az Európai Unió a Kongói Demokratikus Köztársaságba, de harcoló csapatokat nem - közölte tegnap a soros elnök, Franciaország külügyminisztere. A közép-afrikai ország keleti részén a polgári lakosság tízezrei menekülnek a kormányerők és a lázadók összecsapásai miatt. (MTI)

Pekingben a dalai láma küldöttei

A dalai láma küldöttei csütörtökön Pekingbe utaztak, hogy folytassák a tárgyalásokat a kínai kormány képviselőivel. Legutóbb júliusban volt tárgyalás, amelyet tibeti részről "nehéz fordulónak" minősítettek. A dalai láma néhány napja közölte, hogy a találkozók eredménytelensége miatt összehívja a száműzött tibetiek parlamentjét az esetleges stratégiaváltás megvitatására. (Reuters)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.