Távirati stílusban

Az ESTA-cím helyesen

Az internet világában egy pont is elég ahhoz, hogy ne érjük el a célt. Tegnapi számunkban egy kettőspont egyik pontja maradt le a november 17-től az Egyesült Államokba való utazáshoz szükséges regisztráció (ESTA) internetoldalának címéről. Tehát a cím helyesen: https://esta.cbp.dhs.gov Az oldal egyelőre angolul érhető el, decemberre ígérik a magyar fordítást. (Munkatársunktól)

Bizalmatlansági indítvány a román kormány ellen

A Traian Basescu államfőhöz közel álló Demokrata-Liberális Párt kezdeményezésére, a Szociáldemokrata Párt, a Konzervatív Párt és a Nagy-Románia Párt támogatásával bizalmatlansági indítványt nyújtottak be a bukaresti képviselőházban a román kormány ellen. Az elégedetlenség fő oka, hogy a kabinet áprilisra halasztotta annak a törvénynek az alkalmazását, amely az oktatók bérének 50 százalékos emelését irányozza elő. (Kolozsvári tudósítónktól)

A radarügyet tárgyalja a cseh parlament

Váratlanul megkezdődött szerdán a cseh-amerikai radarszerződések vitája a cseh képviselőházban. Az alsóház ülésének napirendi pontjai között eredetileg nem szereplő téma megvitatását Mirek Topolánek kormányfő annak ellenére érte el, hogy a szociáldemokrata és a kommunista ellenzék, valamint három koalíciós képviselő is ellenezte azt. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.