Távirati stílusban

Irak átnézné az USA-val kötendő szerződést

Mégsem volt munka Kijevben
Mégsem volt munka Kijevben

Az iraki kormány egyhangú véleménye szerint változtatások szükségesek az Egyesült Államokkal előkészítés alatt álló katonai szerződés tervezetében. A múlt szerdán elfogadott tervezet szerint az amerikai katonáknak 2011. június végéig ki kell vonulniuk az iraki városokból, és december 31-ig távozniuk kell az arab országból, hacsak a bagdadi kormány nem kéri, hogy maradjanak. Ez utóbbi kitételt sok síita politikus sérelmezi, és a parlamenti jóváhagyása is kétséges. (MTI)

Walesa újra indulni akar az elnökválasztáson

Lech Walesa ismét indulni akar a lengyel elnökválasztáson - jelentette be maga az egykori államfő kedden. Walesa kifejtette, hogy találni kell valami jogi megoldást Lech Kaczynski mielőbbi eltávolítására, mert a jelenlegi elnök "kárt okoz a lengyeleknek és nevetségessé teszi az országot". Az OBOP közvélemény-kutató intézet szerint Kaczynski támogatottsága hétszázalékos, míg Donald Tusk kormányfő a legnépszerűbb a lehetséges elnökjelöltek közül. (MTI)

Hármas találkozó Karabah ügyében

Az örmény, az azeri és az orosz államfő hamarosan hármas találkozót tart, hogy megvitassa Karabah kérdését - jelentette be Dmitrij Medvegyev orosz elnök tegnap Jerevánban. Az azeri területen fekvő, de örmény többségű és jelenleg örmény fennhatóság alatt álló terület problémájának megoldására tervezett találkozót Oroszországban rendezik. (MTI)

Timosenko akadályozta a parlament munkáját

Julija Timosenko ukrán kormányfő pártja (BJuT) tegnap megakadályozta, hogy a kijevi parlament felújítsa munkáját és az államfő elképzelésének megfelelően szavazzon a költségvetés módosításáról, s a pénzügyi válságot kezelő intézkedésekről. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.