Távirati stílusban

Öngyilkos merénylet két bagdadi mecsetnél

Legalább tizenhat halottja és közel hatvan sebesültje van egy kettős öngyilkos merényletnek, amelyet Bagdadban követtek el tegnap két síita mecset ellen. Mindkét merénylet az iraki főváros főleg síiták által lakott részében történt. Iraki kormánytisztviselők korábban már figyelmezettek, hogy a fegyveresek támadásokat indíthatnak a ramadán böjti hónap idején. (MTI)

Terrortámadás egy pakisztáni párt ellen

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Pakisztán északnyugati részén, legkevesebb négyen meghaltak. A merénylet célpontja az Avami Nemzeti Párt (ANP) vezetője, Aszfandijar Vali Hán volt, aki nem sérült meg. A pastu etnikum érdekeit képviselő ANP tagja a kormánykoalíciónak és éles bírálója az iszlamista szélsőségeseknek. (MTI)

Megoldódik a macedón névvita?

Branko Crvenkovszki macedón elnök hajlandó a kompromisszumra Görögországgal, hogy hazájának nevére EU- és NATO-integrációját is segítő megoldást találjon. Az államfő Brüsszelben Olli Rehn bővítési EU-biztossal folytatott találkozója után kijelentette: kiegyensúlyozott kompromisszumot hajlandó lenne elfogadni, ha ahhoz Athén is kellően rugalmasnak mutatkozna. (MTI)

Jaruzelski ártatlannak vallotta magát

Ártatlannak vallotta magát Wojciech Jaruzelski lengyel tábornok (képünkön), egykori lengyel elnök tegnap egy varsói bíróságon zajló perében, amelyben hét vádlott-társával együtt a rendkívüli állapot 1981. december 13-i bevezetéséért kell felelnie. A 85 éves tábornok azt hangoztatta, hogy a rendkívüli állapot bevezetése drámaian nehéz döntés volt, kényszerhelyzetben született, és lehetővé tette egy "kivédhetetlen katasztrófa" elkerülését. (MTI)

Kalózellenes EU-erők novembertől

Legalább nyolc tagállam részvételével programot indít az EU a Szomália partjainál garázdálkodó kalózok ellen - jelentette be Herve Morin francia védelmi miniszter. Az unió védelmi minisztereinek ülésén született döntés szerint novemberben kezdi meg működését a kalózellenes program. A döntés közvetlen előzménye, hogy múlt héten egy ukrán hajót raboltak el a kalózok, tegnap pedig további három rablási kísérletet jelentettek be. (Munkatársunkól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.