Palinnal "ismerkedik" a konvenció

Kedden megtartják a konvenció első igazi estéjét, George W. Bush elnök is felszólal. Sarah Palin alelnökjelölt és Barack Obama is arra kérte az amerikai sajtót, ne foglalkozzanak Palin fiatalkorú lányának terhességével.

Vörös ötágú csillag látható az Xcel Energy Center épülete előtt a Minnesota állambeli St. Paulban. Itt persze nem számít önkényuralmi jelképnek. Itt tartják a republikánusok elnökjelölő konvencióját. A rendezvény keddtől jobban felpöröghet: mind a médiát, mind pedig a vezető politikusokat kevésbé köti már le a Gustav hurrikán útja. Most estére tették át az előző napról George W. Bush elnök és Joe Lieberman független szenátor, korábbi demokrata alelnökjelölt felszólalását.

A nyitónapon a küldötteknek a jelenlegi és a reménybeli First Ladyvel, Laura Bushsal és Cindy McCainnel kellett beérniük. A hurrikánkészültség nyomán keveset politizáltak, inkább a segélyadományok gyűjtésére szólítottak fel. - Elsősorban mindannyian amerikaiak vagyunk! - mondta Bush aszszony, "szupernőként" írva le Sarah Palint, John McCain alelnökjelöltjét.

A 44 éves "szupernőről" a napokban vezető helyen tálal az amerikai sajtó olyan információkat, amelyek kapcsán felvetődött: vajon McCain tisztában volt-e velük, mielőtt maga mellé választotta volna az alaszkai kormányzónőt. A hivatalos válasz szerint igen. A főhír most az: az ötgyermekes Palinék legidősebb lánya 17 évesen öt hónapos terhes. Palin kifejezetten konzervatív platformon politizál. Az egyetlen megoldást "választják": a hajadon hozzámegy a születendő gyerek apjához. De mindkét politikai oldalnak túl sok, hogy egész Amerika egy közszereplőnek nem nevezhető fiatalkorú szerelmi életén rágódjon. A Palin család és Barack Obama, a demokrata elnökjelölt is arra kérte a médiát, hagyja ki a gyerekeket a kampányból. A McCain-stáb is "nyomoz" viszont Alaszkában annak kapcsán, hogy Palin - mint kiderült - már ügyvédet is fogadott egy ellene folyó vizsgálatban (visszaélt-e hatalmával egy alaszkai illetékes elbocsátásakor; az ügyben volt sógora is érintett), 22 évesen ittas vezetésen érték, két évig pedig egy, a távoli állam elszakadását támogató pártot támogatott.

A kormányzónő szerdán, John McCain pedig csütörtökön fogadja majd el a jelöltséget a Fehér Házért való indulásra.

Szeretjük Saraht - hirdetik hátukon az alelnök hívei
Szeretjük Saraht - hirdetik hátukon az alelnök hívei
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.