Lánya aggódik Timosenko miatt

Eugenia Carr-Timosenko szerint anyja nem kapja meg a megfelelő orvosi segítséget, pedig nagyon rosszul van. Az EP újból felszólította Ukrajnát, hogy engedje meg uniós orvosoknak: ők is megvizsgálhassák a volt kormányfőt.

Julija Timosenko lánya szerint anyja, az egykori ukrán miniszterelnök ágyhoz kötött beteg nagyon rossz egészségügyi állapotban, akitől megtagadják az orvosi ellátást, mióta egy Kijev közeli börtönbe zárták.

A volt ukrán miniszterelnök, Julija Timosenko (jobbra) és lánya, Eughenia a bírósági ítéletre várnak Kijevben
Ukrainian ex-prime minister Yulia Tymoshenko (R) and her daughter Yevhenia attend a session at the Pecherskiy district court in Kiev October 11, 2011. A Ukrainian court on Tuesday sentenced former prime minister Yulia Tymoshenko to seven years in prison for abuse of office in relation to a 2009 gas deal with Russia that she brokered, a case regarded widely in the West as politically orchestrated. REUTERS/Gleb Garanich (UKRAINE - Tags: CRIME LAW POLITICS)

Eugenia Carr-Timosenko szerint anyja négy hónapja nem szabadult cellájából, ahol hét éves börtönbüntetését tölti korrupciós vádak miatt. Timosenko pere annak idején nagy vihart kavart, mivel a vádakat sokak szerint politikai okokból koholták, a per és az ítélet mögött pedig Viktor Janukovics elnök személyes bosszúja áll.

Timosenko 31éves lánya az Associated Pressnek az Európai Néppárt franciaországi kongresszusán nyilatkozott. Anyjának képe egy üres székre volt téve, így jelképezve hiányát.

Az európai parlamenti képviselők megszavazták, hogy újabb sürgető üzenetet küldenek az ukrán kormánynak, amelyben felszólítják őket: engedjék meg, hogy uniós orvosok vizsgálják meg Timosenkót és két másik, szintén börtönben lévő, volt kormányhivatalnokot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.