Lángolt a világ egyik legmagasabb felhőkarcolója

Tűz ütött ki a világ egyik legmagasabb lakóépületében Dubaiban. A Fáklya (The Torch) névre hallgató felhőkarcolóban keletkezett tüzet több óra után sikerült megfékezni.

BBC beszámolója szerint a lángok körülbelül 340 méter magasra csaptak fel az épületnél, mely Dubai kikötőnegyedében található. Egyelőre nem ismert, mi okozhatta a tüzet. Az esetnek nincs halálos áldozata.

Szemtanúk szerint törmelékek repültek mindenfelé, még a szomszédos épületeknek is. A tűzesetről készült felvételeket a közösségi médiára is feltöltötték. A képeken jól látszik, hogy olvadt üvegek és a faldarabok is leesnek az épületről.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet
Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet
David French / Reuters

Az felhőkarcolóból és a szomszédos épületekből is evakuálni kellett a lakókat. Az incidensnek nincsenek halálos áldozatai, de többen füstmérgezést szenvedtek – írja a Gulfnews.

Az egyik szemtanú elmondta, hogy a tűz az 50. emelet környékén ütött ki, és körülbelül egy és fél óra leforgása alatt továbbterjedt a 60. emeletre. Úgy néz ki, főleg a külső apartmanok rongálódtak meg. A szemtanú hozzátette, hogy a Fáklya egy ikonikus épület, ezért a környéken lévő felhőkarcolókból mindenki nyomon követte a lángok megfékezését, annak ellenére, hogy az eset helyi idő szerint éjjel 3-kor történt.

A hetvenkilenc emeletes felhőkarcolót 2011-ben adták át Dubaiban, az Egyesült Arab Emírségekben. Hasonló tűzeset történt 2012-ben a harmincnégy emeletes Tamweel toronyban, melynek következtében több száz ember vált hajléktalanná. A szerencsének köszönhetően abban az incidensben sem vesztette életét senki. Jelentések szerint egy cigarettacsikk miatt borult lángba a felhőkarcoló.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.