Lajcák és Németh Zsolt: a szomszédsági kapcsolatok pragmatikus fejlesztése

Miroslav Lajcák és Németh Zsolt szerint Szlovákiának és Magyarországnak is érdeke a kétoldalú szomszédsági kapcsolatok "pragmatikus" fejlesztése 2010-ben, amikor minkét országban parlamenti választások lesznek.


A szlovák külügyminiszter és az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok ügyeivel foglalkozó bizottsága elnöke találkozott kedden Pozsonyban  - közölte Igor Skocek, a pozsonyi külügyminisztérium sajtóosztályának igazgatója a TASR szlovák közszolgálati hírügynökséggel.

Hozzátette: a megbeszélés témáját a szlovák-magyar kapcsolatok időszerű kérdései alkották. A felek kifejezték szándékukat a kétoldalú politikai párbeszéd folytatására. "Lajcák miniszter és Németh (Zsolt) egyetértettek abban, hogy a kisebbségek mindkét országban a kétoldalú kapcsolatok témáinak fontos részét képezik" - jegyezte meg Skocek.

Szerinte minkét fél megállapította: a létező kétoldalú kérdéseket arra való tekintettel kellene megtárgyalni, hogy mindkét ország az Európai Unió és a NATO tagja, ami kedvező keretet biztosít nemcsak a bilaterális kapcsolatok fejlesztéséhez, de a szélesebb körű nemzetközi együttműködés további fejlesztéséhez is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.