Lábát vesztette az ellenzéki vezető

Egy robbanásban súlyosan megsérült a Szabad Szíriai Hadsereg (FSA) alapító vezetője.

Egy robbanásban súlyosan megsérült a Szabad Szíriai Hadsereg (FSA) alapító vezetője. Riad al-Aszad autója mellett pokolgép robbant, más források szerint azonban a gépkocsit rakétatámadás érte. Az ezredest kórházba szállították, ahol amputálták jobb lábát, közölte a BBC.

A férfit ezután az ellenzéket aktívan támogató Törökországba vitték, ahol stabilizálták állapotát. Az ezredest az ellenzék ellenőrzése alatt álló észak-szíriai területen érte a támadás. Riad al-Aszad korábban Törökországból Szíriába helyezte az FSA központját, igaz, ő maga az utóbbi időben kiszorult a napi irányításból: decemberben Antalyában nélküle találkozott az FSA 260 tagja, amely megválasztotta a legfelső katonai vezetést. Al-Aszad szerint a külföldi hatalmak pusztán parancsaikat teljesítő testületet akarnak létrehozni.

Eközben tegnap harcok folytak Damaszkuszban is – tudatta a Reuters a szíriai állami hírügynökségre hivatkozva. Eszerint a Bassár al-Aszad elnök ellen két éve lázadó ellenzék tűz alá vette az állampárt fővárosi központját, két ember életét vesztette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.