Különleges nagykövet lett Sean Penn

A kétszeres Oscar-díjas hollywoodi sztár kedden este, a Port-au-Prince-i Nemzeti Palotában vette át a címet Michel Martelly államfőtől. A ceremónián az elnök megköszönte Penn-nek, hogy a 2010 januári földrengés óta fáradhatatlanul igyekszik ráirányítani a figyelmet a karibi országra.

Különleges nagykövetté nevezte ki a haiti elnök Sean Penn amerikai filmszínészt a katasztrófa sújtotta országban végzett humanitárius munkája elismeréseképpen.

A ceremónián az elnök megköszönte Penn-nek, hogy a 2010 januári földrengés óta fáradhatatlanul igyekszik ráirányítani a figyelmet a karibi országra
U.S. actor Sean Penn (R) helps to carry the belongings of a earthquake victims during a relocation exercise in Port-au-Prince April 10, 2010. Haiti's government and foreign aid agencies started an operation on Saturday to move thousands of earthquake survivors to a safer refuge to avoid the risk of mudslides and flooding during the rainy season. REUTERS/St-Felix Evens (HAITI Tags: PEOPLE - Tags: ENVIRONMENT DISASTER ENTERTAINMENT)

A kétszeres Oscar-díjas hollywoodi sztár kedden este, a Port-au-Prince-i Nemzeti Palotában vette át a címet Michel Martelly államfőtől. A ceremónián az elnök megköszönte Penn-nek, hogy a 2010 januári földrengés óta fáradhatatlanul igyekszik ráirányítani a figyelmet a karibi országra. Martelly megjegyezte: a dolog egyetlen hátulütője, hogy ezentúl nem hívhatja a színészt a keresztnevén, mert már kijár neki a nagykövet megszólítás.

Penn a több százezer ember halálát okozó, másfél millió lakost földönfutóvá tevő földrengés után hívta életre haiti alapítványát, amely többek között egy több ezer embernek átmeneti otthonul szolgáló tábor támogatását tűzte ki céljául.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.