Külföldiek is életüket vesztették a kabuli merényletben

Legalább négyen meghaltak a kabuli repülőtér közelében, miután egy öngyilkos merénylő ma reggel felrobbantotta magát. 

A négy áldozatból három külföldi volt, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy milyen nemzetiségűek, a BBC csupán annyit közölt, hogy tanácsadóként dolgoztak Afganisztánban.

A Reuters hírügynökség értesülései szerint a tálibok vállalták magukra a merényletet.

A robbantás napokkal a kudarcba fulladt elnökválasztás legújabb epizódja után történt, amelyben mindkét elnökjelölt győztesnek kiáltotta ki magát, és csalással vádolta a másikat.

A második forduló előzetes eredményeinek ismertetését követően olyannyira aggasztónak tűnt a helyzet, hogy John Kerry amerikai külügyminiszter másfél hete Afganisztánba látogatott, és megegyezett a felekkel, hogy újraszámolnak minden szavazatot. De mindössze négy nappal később a független választási bizottság bejelentette, hogy felfüggesztik a folyamatot.

Afganisztán igen bizonytalan jövő elé néz, ugyanis az év végén kivonulnak az amerikai és NATO-csapatok. Amennyiben az új elnök aláírja a Kétoldalú Biztonsági Megállapodást, mintegy tízezer katona maradhat még néhány évig az országban, hogy segítse az afgán erőket a tálibok elleni harcban, ám a megállapodás aláírása már így közel egy éve húzódik, és a választások ilyetén alakulása tovább rontja az aláírás esélyeit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.