Közmunkára küldik Berlusconit

A 77 éves olasz exkormányfő egy milánói nyugdíjasotthonban dolgozik majd heti egyszer négy órát.
A védelem javaslatára rábólintva egy év közmunkára ítélték Silvio Berlusconi olasz exkormányfőt Milánóban. Hogy ez a közmunka mi lesz, az egyelőre nem világos, de Berlusconi egy évig fogja végezni. A közmunkával azt a börtönbüntetést váltja ki vele, amelyet adócsalásért a Mediaset-perben kapott. (Mivel túl idős – 77 éves –, Berlusconit már nem lehet rács mögé küldeni.) Az exkormányfő heti egy alkalommal egy Milano melletti nyudíjasotthonban dolgozik majd hetente egyszer maximum négy órán át. A nyugdíjasotthon Berlusconi milánói rezidenciájához közel, Cesano Bosconéban van.

Berlusconi eredetileg négy évet kapott, amiért a médiabirodalma a nyolcvanas években külföldi filmek jogdíjairól hazudott az olasz hatóságoknak, de ezt azonnal egy évre csökkentették. Azt nem úszta meg, hogy megfosszák a parlamenti mandátumától, és bár szeretett volna indulni az EP-választásokon, nemrég hat évre eltiltották bármiféle politikai vagy más tisztségviselői szerep vállalásától is.

Ez a tiltás egyébként nem akadálya annak, hogy Berlusconi a pártja, a Forza Italia mellett kampányoljon a május 22-25-i megméretés előtt. A közmunka alternatívája, a házi őrizet ezt nem engedte volna meg.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.