Közel 400 fogoly szökött meg

Közel négyszáz fogoly szökött el egy pakisztáni börtönből, mikor az épületet fegyveresek támadták meg. A merényletért állítólag a tálibok felelősek.

Puskákkal és gránátokkal felfegyverzett iszlamisták csaptak le egy észak-nyugat pakisztáni börtönre Bannuban, amely a tálibok uralta törzsi területek mellett fekszik. A támadók kocsikkal és teherautókkal hatoltak az épületbe, rögtön lőni kezdtek, és gránátokat dobáltak.

A merényletet a pakisztáni tálibok vállalták magukra. –A támadásban több száz bajtársunkat szabadítottuk ki. Sokan közülük azóta már el is érték az úticéljukat – mondta a tálibok szóvivője. A börtönben ezer fogvatartott volt, ezek közül körülbelül 380-an elmenekültek. A börtönőrök szerint húszan rendkívül veszélyesek, állítólag a kiszabadult foglyok közül is sokan harcosok voltak. Köztük van például Adnan Rashid, a légierő egyik tagja, akit életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek, amiért megpróbálta megölni az előző elnököt, Pervez Musarrafot.

Az egyik helyi rendőr elmondta, hogy a támadás két óráig tartott, és csak három rendőr sérült meg. A BBC tudósítója szerint a támadás nagy kudarc a pakisztáni biztonsági erőknek, akik az utóbbi egy évben az ország észak-nyugati részében jelentős fölényt szereztek az iszlamista harcosokkal szemben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.