Közel százötven halottja van az egyetemi mészárlásnak Kenyában

A kenyai biztonsági erők csütörtök estére visszavették a Garissa városában található egyetemet, az abban túszokat ejtő iszlamista fegyveresektől. A támadásnak száznegyvenhét halálos áldozata van.

Joseph Nkaissery kenyai belügyminiszter elmondta, hogy a hallottak többsége diák, de az áldozatok között van két rendőr, egy katona és egy biztonsági őr is. A a rendőrök a négy túszejtővel is végeztek.

Az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet tagjai csütörtökön foglalták el a szomáliai határtól nem messze fekvő Garissa város egyetemét. Az épületben lévő keresztényeket a fegyveresek azonnal lelőtték. A CNN beszámolója szerint a támadásnak összesen 147 halottja van, 79-en sérültek. A támadóknál a lőfegyverek mellett robbanóanyagok is voltak.

Collins Wetangula, az egyik szemtanú az Associated Pressnek elmondta, épp zuhanyozni készült, amikor meghallotta a lövéseket. Ő és három szobatársa bezárkóztak, és hallották, ahogy a fegyveresek a szobákba benyitva azt kérdezik, keresztények vagy muszlimok-e a bent lévők. Egy másik szemtanú szerint a fegyveresek válogatás nélkül lőttek mindenkire, aki az épületben volt.

Ez volt az al-Shabaab iszlamista milícia eddigi legvéresebb támadása. A terrorszervezet 2011 óta több akciót is végrehajtott Kenyában, miután a kelet-afrikai ország csapatokat küldött Szomáliába, hogy segítséget nyújtsanak a terroristák elleni harcban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.