Közel hetvenen vesztették életüket a bangladesi kompbalesetben

Mintegy hatvannyolc halottja van a hétvégi bangladesi kompbalesetnek, de a hatóságok szerint tovább növekedhet az áldozatok száma.

A Padma folyón közlekedő személyszállító komp vasárnap ütközött egy teherszállító hajóval. A kompon több mint száz utas utazott, akik egy részét sikerült kimenteni a bangladesi mentőegységeknek.

A hajó alsó részén utazók közül sokan bennragadtak és megfulladtak. Csak azoknak volt esélye a túlélésre, akik a hajó fedélzetén tartózkodtak. Nekik sikerült a vízbe ugraniuk az ütközés után.

CNN-nek nyilatkozó Rashida Ferdouse bangladesi tartományi biztoshelyettes elmondta, hogy még mindig nem tisztázott, pontosan hányan utazhattak a komphajón. Mivel az utazás előtt nem írnak utaslistát, ezért csak a túlélők beszámolóiból következtetnek arra, hogy a hajón több mint százan utazhattak.

A bangladesi hatóságok tájékoztatása szerint a baleset halálos áldozatai között tizenkilenc gyermek is van. Az eset kapcsán öt személyt vettek őrizetbe.

Bangladest kiterjedt belvízi hajózás jellemzi, a laza biztonsági szabályozások miatt azonban gyakoriak a halálos kompbalesetek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.