Karnyújtásnyira van a fekete doboz

Hamarosan megtalálhatják a december 28-án lezuhant AirAsia gép fekete dobozát. A roncsok után kutató szakértők úgy vélik, hogy bemérték a gép farkát, ami az adatrögzítőt rejti.

Az időjárási viszonyok egyelőre nem tették lehetővé, hogy a búvárok megvizsgálják a feltételezett roncsdarabot, így a kutatást egyelőre vízalatti műszerek segítségével végzik, Borneótól mintegy 90 tengeri mérföldre - írja a BBC.

Az áldozatok hozzátartozóinak mindeközben felajánlották, hogy a becsapódás feltételezett helyszínére utazhatnak. A családtagokat először repülővel Pangkalan Bunra szállítják, majd hadihajókon elviszik őket a Jávai-tenger azon részére, ahol a feltételezés szerint becsapódott az AirAsia QZ8501-as járata. Az indonéz légierő tábornoka szerint megkönnyíti a gyászt, ha a rokonok virágokat helyezhetnek el a vízfelszínen és búcsút vehetnek szeretteiktől.

Moeldoko tábornok arról is biztosította a hozzátartozókat, hogy minden földi maradványt kiemelnek és azonosítanak majd. Ezt mintegy 260 helyi és külföldi orvos végzi majd.

Az Airbus A320-200 162 utassal a fedélzetén zuhant a tengerbe december 28-án, mintegy 40 perccel a felszállás után. A jelek szerint a zord időjárási viszonyok, és a motorban bekövetkezett fagyás vezetett a katasztrófához.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.