Kövér László az ausztrál őslakosok főképviselőjével is találkozik

Hivatalos látogatást tesz Ausztráliában és Új-Zélandon Kövér László házelnök novemberben – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke pénteken az MTI-vel. 

Kövér László parlamenti és kormányzati képviselőkkel folytat megbeszélést, valamint a magyarság helyi szervezeteit látogatja meg a november 2. és 17. közötti útja során – olvasható Szilágyi Zoltán közleményében.

Az Országgyűlés elnöke az ausztrál alsóházi elnök 2012. évi látogatását viszonozza. Az utazás során tárgyalást folytat Bronwyn Bishoppal, az ausztrál képviselőház elnökével és Stephen Parry szenátorral, a szenátus elnökével, találkozik az őslakosok főképviselőjével, a magyar diaszpóra szervezeteinek vezetőivel és tagjaival.

Emellett Kövér László állampolgársági eskütételen vesz részt a Melbourne-i Magyar Központban, és meglátogatja az idős magyar embereket ápoló karitatív intézményt, a Szent Árpád Idősek Otthonát.

Beszédet mond a canberrai székelykapu avatásán, és a Sydneyben működő Délvidéki Magyarok Szövetségének meghívására a délvidéki vérengzések 70. évfordulójára szervezett megemlékezésen.

Új-zélandi látogatása során a magyar házelnök megbeszélést folytat az állam és a gazdasági befektetői körök képviselőivel, valamint találkozik a helyi magyarság tagjaival is.

Útban Ausztráliába, Szingapúrban fogadja Kövér Lászlót Tony Tan Keng Yam köztársasági elnök és Halimay Yacob parlamenti elnök.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.