Kötélre ítélték Obamát

Az amerikai titkosszolgálat vizsgálja, ki tett közszemlére egy Barack Obama nevét és nyakában kötelet viselő bábfigurát Jimmy Carter volt elnök szülővárosában.

Televíziós felvételek tanúsága szerint a Barack Obama nevét viselő bábfigura elé egy nemzetiszín – vörös-fehér-kék – feliratot tűztek: „Plains, Georgia. Harminckilencedik elnökünk, Jimmy Carter szülővárosa.” Carter – akárcsak őt a sorban negyvennegyedikként követő utóda – demokrata politikus.

A nem mindennapi látvánnyal szombat reggel lepte meg valaki a mindössze 700 lelket számláló Georgia állambeli kisváros főutcájának járókelőit, és bár a kivonuló tűzoltók azonnal eltávolították, a nyakában kötéllel kiállított bábfigura alaposan felborzolta a kedélyeket Plainsben. – Bár ne történt volna. Ez nem az a fajta népszerűség, amelyre egy ilyen csendes kisváros vágyik – jegyezte meg keserűen az egyik helyi hotel tulajdonosa.

Ed Donovan, az Egyesült Államok titkosszolgálatának szóvivője további kommentár nélkül bejelentette, hogy ügynökei a helszínen vizsgálják a magánakciót.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.