Kötelező drogteszt a velencei gondolásoknak

Velenceiek és a turisták is jelezték már, hogy a Canal Grande gondolásai közül nem egy a munkájához és a városhoz is méltatlan magatartást tanúsított.

Kötelező kábítószer- és alkoholteszt bevezetését tervezi a velencei gondolások szövetsége. Velenceiek és a turisták is jelezték már, hogy a Canal Grande gondolásai közül nem egy a munkájához és a városhoz is méltatlan magatartást tanúsított. Ezt bizonyította az Il Gazzettino helyi lap által megírt eset, amikor két gondolás megalázó tréfából alsónadrágra vetkőztette egyik társát, és az erről készült felvételt az internetre is feltették.

Nicola Falconi, a gondolásokat tömörítő szervezet elnöke bejelentette a szakmában dolgozók ellenőrzésének szigorítását. Falconi az olasz sajtónak hangsúlyozta, hogy ugyanazt a meglepetésszerűen végzett drog- és alkoholtesztet kívánják alkalmazni, amelynek többek között a velencei vaporetto hajók vezetőit vetik alá, vagy a szárazföldi sofőröket. A teszt bevezetését még a velencei önkormányzatnak is meg kell szavaznia.

A Velencében dolgozó több mint négyszáz gondolás mostanáig védett szakmai kategóriához tartozott. A gondolásigazolvány megszerzéséhez többfordulós vizsgát kell teljesíteni, amely eddig társadalmi elismerést és tekintélyt is biztosított a város jelképeinek számító hajósoknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.