Kórházban az edinburghi herceg

Előre tervezett hasi műtétről van szó.

Akár két hétig is az előkelő London Clinic lakója lehet Fülöp , aki csütörtök este vonult be a magánkórházba - a Buckingham-palota közleménye szerint előre megtervezett hasi feltáró műtétre. Az egykori tengerésztiszt fegyelmezettségét jelzi, hogy délután még részt vett az alkalmanként nyolcezer alattvaló számára rendezett udvari teadélutánok egyikén.

Bár hétfő este „nem érezte jól magát”, és lemondott egy hivatalos programot, másnap a királynő oldalán megjelent a westminsteri apátságban a II. Erzsébet koronázása hatvanadik évfordulója alkalmából rendezett istentiszteleten. Az országos aggodalmat fokozta, hogy a 92. születésnapját hétfőn betöltő Fülöp operációját általános altatás mellett készültek elvégezni. A bakikra hajlamos, közkedvelt hercegnek másfél éven belül ez a negyedik kórházi tartózkodása. Korábban szívműtétet végeztek el rajta, majd két alkalommal hólyagpanaszokkal kezelték.

A sebészeti beavatkozás miatt az edinburghi herceg nem kísérhette el a királynőt a BBC káprázatos székházának pénteki felavatására, ahol több tucat vezető újságíró állt ellen a kísértésnek, hogy érdeklődjön férje állapota felől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.