Kórházban a szaúdi király

Tavaly év végén New Yorkban porckorongsérvvel kétszer is megműtötték a 87 éves uralkodót.

Kórházba szállították Rijádban Abdallah szaúdi királyt; ismét megműtik a 87 éves államfőt a hátán - jelentette az SPA, a sivatagi királyság állami hírügynöksége.

Tavaly év végén New Yorkban porckorongsérvvel kétszer is megműtötték az uralkodót. A műtétek után egy hónapig Marokkóban lábadozott, így összesen három hónapig volt külföldön. Ezúttal a harmadik csigolya körüli stabilizáló szalagok lazulása miatt van szükség műtétre az SPA közlése szerint.

Abdallah hajlott kora és a külföldi kórházi kezelések miatt egyre több szó esik arról, milyen irányvonalat követ majd Szaúd-Arábia, a közel-keleti térség kulcsfontosságú állama, a világ első számú kőolajexportőre.

A trónörökös, Szultan bin Abdel-Aziz herceg védelmi miniszter mindössze négy évvel fiatalabb az államfőnél, és már korábban megromlott az egészsége. Évek óta hosszú időt tölt külföldi gyógykezeléseken, idén június óta az Egyesült Államokban.

Az öröklés rendjében Szultan herceget a 78 éves Najef herceg - belügyminiszter - követi, aki szintén az államfő féltestvére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.