Kórházba került Lech Walesa

Magas lázzal és gyomorpanaszokkal szerdán kivizsgálásra egy gdanski kórházba szállították Lech Walesa Nobel-békedíjas korábbi lengyel államfőt, a Szolidaritás szakszervezet alapítóját és első elnökét.

 Mint Jaroslaw Walesa, a volt államfő egyik fia csütörtökön a sajtóval közölte, apja néhány napja heves gyomorfájdalmakra, étvágytalanságra és magas, 39 fokos lázra panaszkodott. Az orvosi vizsgálat szerint valamilyen fertőzést kaphatott. A kezelés nyomán javult Walesa állapota, és csökkent a láza. Orvosai úgy döntöttek, hogy további kivizsgálásra legalább vasárnapig kórházban marad, ezért le kellett mondania tervezett olaszországi és romániai útját.

A 67 éves volt lengyel államfő korábban többször is volt kórházban szívproblémák miatt. Magas vérnyomásban, szívkoszorúér-betegségben és 2. típusú cukorbetegségben is szenved. Három évvel ezelőtt egy houstoni (Egyesült Államok) klinikán bypass-műtétet hajtottak végre rajta. Akkor az orvosok úgy nyilatkoztak, hogy az operációnak köszönhetően Walesának nem lesz szüksége szívátültetésre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.