Magyar diákok széttrollkodták Szijjártó előadását Koppenhágában

A külügyi és külgazdasági miniszter egy előadásra érkezett a dán fővárosba, de az nem a vártaknak megfelelően zajlott: ottani diákok ugyanis igencsak kidekorálták a beszéd helyszínét - írja a 444.

„Üzenjük a Fidesznek: Tiszteletet az Európai Uniónak" „Üzenjük a Fidesznek: Azért tanulunk itt, mert tönkretettétek a magyar felsőoktatást" „Itt diákként többet keresek, mint a magyar átlagbér duplája" – ezek a plakátok várták a Copenhagen Business Schoolban a minisztert. A diákok egy Szijjártót ábrázoló fénykép alatt bocsánatot is kértek miatta, majd megjegyezték, előadás ideje alatt két orvos is elhagyja Magyarországot - áll a cikkben.

A diákok azonban nem elégedtek meg ennyivel: a terem asztalain kis füzeteket is elhelyeztek, amelyben a magyar kormány külpolitikai kijelentései voltak olvashatóak – főleg az igencsak ellentmondásos bevándorlás és terrorizmus összefüggéséről szólóak.

Szijjártó – akinek szeme előtt voltak a kérdéses plakátok – Az unió jövője címmel tartott előadásában azért bírálta az európai közösséget, mert az energiafüggetlenség megteremtése miatt nem lép fel kellőképpen. Így pedig nem marad más Közép-Európának, mint az oroszoktól szerezni energiát. A külügyminiszter emellett a határvédelemről is beszélt.

A hallgatók pedig kérdezték: egyikük óriási tapsot is kapott, amikor azt firtatta, miért költ tízmilliárdokat a kormány a stadionokra, ha a határvédelem ennyire fontos. Az alábbi videón ez 12.30-tól látható. Az előadás első két része itt és itt található.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.