Konzervatív mozgalom Obama ellen

Ellenállásra szólít fel Barack Obama megválasztott amerikai elnök "baloldali, szocialista világa" ellen több vezető konzervatív hírportálon egy "patrióta, energikus mozgalom".

"Csatlakozz a patrióta, energikus, konzervatív ellenállási mozgalomhoz" - olvasható a hét végén megjelent felhívásban, amely  szerint az a veszély fenyeget, hogy a világot megfordítani akaró új  elnök, a kongresszusi szupertöbbséggel a háta mögött a szocialista  baloldal felé tolná Amerikát. "Obama és szövetségesei arra  készülnek, hogy megvalósítsák liberális, posztamerikai  napirendjüket" - tartalmazza a szöveg.

"Ki állíthatja meg Obamát? Csak egy példa nélküli, ideológiai  alapú Ellenállás a szabadságszerető polgárok részéről az, amely  megelőzheti Obama masírozását a Baloldal felé" - olvasható a  szövegben. A mozgalom célja, hogy Obama beiktatásának idejére,  január 20-ra egymillióan adják nevüket az ellenálláshoz.

A csatlakozási nyilatkozat szerint "amerikai állampolgárként  tiszteletben tartom Obama megválasztott elnököt, de ellenzem a  programjában szereplő szélsőbaloldali és szocialista elemeket". A  nyilatkozat szerint hazafias, kitartó polgári ellenállásra lesz  szükség a szabadságjogokra fenyegetést jelentő Obama-program  végrehajtásának megakadályozására.

A mozgalom egyebek mellett ellenzi a szocialista  vagyon-újraelosztást, az adóemeléseket és a nagy kormányzati jóléti  programokat. Ellenzi az illegális idegeneknek nyújtandó amnesztiát,  a nemzetközi szövetségeket, továbbá a kormányzati egészségügyi  rendszert, amely újabb adóterheket róna az állampolgárokra. A  mozgalom ugyancsak ellenzi a gyors iraki csapatkivonást, mert az  gyengíti a hadsereget, valamint az abortuszpárti, a hagyományos  házasságnak véget vető és a homoszexuális jogokat támogató szociálliberális nézeteket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.