Kommandósok verték le a menekültek lázadását

Több mint 60 migráns elbarikádozta magát csütörtök délután a Győrhöz közeli, medvei (Medvedov) befogadó állomás éttermében. Verték az asztalt, rugdosták az ajtókat, „Szabadságot!” kiabálással azt követelték, hogy azonnal engedjék őket szabadon, mert Németországba akarnak eljutni.
Zendülésüknek a helyszínre érkezett kommandósok vetettek véget, akik elvonszolták őket a szálláshelyeikre – adta hírül este az aktuality.sk hírportál. Érdeklődésünkre Petar Lazarov, a pozsonyi belügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy a táborban tartózkodó 152 szíriai és az afgán migráns között olyan hírek terjedtek el, miszerint a szomszédos Magyarországról mindenki akadálytalanul folytathatta útját Németországba.

A helyszínre érkezett Tibor Gaspar országos rendőrfőkapitány is, aki a tolmács segítségével megmagyarázta nekik, hogy ha Magyarországon regisztráltak, akkor napokon belül visszatoloncolják őket, ha pedig illegálisan lépték át a határt, akkor a szükséges adminisztrációs intézkedéseket Szlovákiában foganatosítják, és csak azután szabadon engedik őket, ha nem kérnek ebben az országban menekültjogot. Kora estére megnyugodtak a kedélyek a dél-szlovákiai településen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.